Jaha! Då var det nästan över. 12 års skolgång närmar sig slutet. Den sista tiden är otroligt hektisk då det sista i studieväg skall göras färdigt och allt annat som har med avslutningen att göra, såsom kläder, balen och annat fix. Luften är full av förväntan och kanske även lite vemod över att lämna vännerna och skolans värld,  för att helt plötsligt kastas ut i vuxenlivet och allt vad detta innebär med kanske ytterligare studier på högre nivå, eller kanske prova på något jobb? Vem vet?

Kan man då tänka sig en bättre final än att kliva upp på det lövade flaket och sakta glida iväg, medans feststämningen stiger till  den högsta nivån ni någonsin upplevt . Under tiden blickar ni ut över gatorna som är fyllda med folk som har kommit för att se på den stora festen. Och detta är bara ER dag, där NI står i centrum. Alla dessa intryck förstärkta av er favoritmusik som med ett otroligt tryck känns i alla sinnen och hela kroppen. Senare när allt är över känna att det inte kunnat gjorts bättre (Mycket poetiskt, inte sant? ) Det är vid detta tillfälle ni vet att ni gjort rätt när ni anlitat en proffesionell arrangör som verkligen brinner för detta.

IMG_0051Aje 50+Lars studentkortege mm 042

För mig som skall hålla i detta är det viktigt att allt fungerar som det ska på ert livs största dag. Kärran skall fixas så den blir säker, Högtalare , slutstegsvagnar och annat skall riggas, härligheten skall kopplas ihop och slutligen drivas av en kraftig trefasgenerator, dessutom måste man tänka på att det även kan regna vilket inte utrustningen (eller vi andra)  tycker om. Så man kan lugnt säga att man som arrangör av detta har mycket att tänka på.

Bilderna nedan visar 2013 års flak som tyvärr bara användes vid ett tillfälle. Intresset var stort trots att marknadsföringen via en annons på blocket kom ut väldigt sent. Körningen var i Halmstad och flera klasser där ville anlita mig, men kunde ju bara ta en klass då denna kärra rymmer ca 25 ystra studenter, så det fick bli först till kvarn som gällde.

 

IMG_0068

Ljudanläggningen som används är en del av mitt EAW 850 system och består av 4 subbasar med dubbla 18 tums element + 2 kraftiga toppar. Drivning sker med 5 perfekt anpassade slutsteg med tillhörande processor och signalkällan kopplas till ett Soundcraft digitalt mixerbord av senaste modell. Det senare innebär att jag kan styra allt via Ipaden från traktorhytten, även eventuella spellistor. Uteffekten på anläggningen i detta utförande ligger på ca 11kw och det räcker och blir över, jag lovar. Större grejor hade varit i det närmaste omöjligt att rigga på ett säkert och praktiskt sätt.   Har sett i annonser där de snackar om XXL anläggningar på flaken, här snackar vi om en helt annan nivå. Läs gärna mer under fliken utrustning om intresse finnes.

 

IMG_0062IMG_0067

Så här går proceduren till om ni är intresserade:

Ni kontaktar mig antingen via telefon eller mejl. Mejlar ni så skriv kontaktperson med tel nr och gärna när ni vill bli kontaktade då det kanske inte är så lämpligt att jag ringer när ni har lektion eller är upptagna med annat.

Vid kontakt diskuterar vi detaljer, utförande pris och annat , och om vi  då är överens om allt, skriver vi på ett papper om allt vi kommit fram till . Ni har 1 (en) ångervecka efter ni skrivit under om inget annat överenskommits.

Dagen innan kommer ni eller några från klassen till mig för att fixa det sista på flaket och gå igenom kanske någon detalj. Jag står för allt på flaket som tex Björkris, Sprayfärg mm. Det enda jag vill att ni fixar är några vita lakan ni kan skriva på. På flaket kommer det även att finnas öronproppar som bör användas för er skull. Jag sköter även om städningen på flaket efteråt så ni behöver inte tänka på någonting när körningen är avklarad.

Var? Jo Jag kör Falkenberg, Varberg och Halmstad vilket är möjligt då dessa städer oftast inte har har samma examensdag vilket naturligtvis är en förutsättning. ( Får kolla så detta stämmer) Andra orter kan naturligtvis diskuteras om det anses genomförbart. Kungsbacka vore kanske trevligt, fast det är ju en bit att köra…Säkert inga problem, ni ska väl också få unna er det värsta ekipaget!  Och… Iofs…Har man tagit sig hit är det ju inte så långt till det underbara Götet, så alla möjligheter finns. Och …varför inte Laholm?

Vad kostar då hela härligheten! Det är alltid lika svårt detta med prissättningen. Jag vill naturligtvis tjäna så mycket som möjligt då jag lägger ned mycket tid och pengar på byggnation och planering. Ljudet kostar skjortan även om man har mestadels begagnat. Traktorn vill ha en hel del diesel särskilt om man kör långt. Samtidigt vet man att ni studenter har det väldigt knapert särskilt då ni har mycket extra utgifter inför avslutningen. Vidare har man konkurrensen från att någon student känner någon som kör nästan gratis. Som seriös aktör betalar jag även in moms och skatt till storebror staten, så det blir inga jättesummor över.

När jag diskuterat detta med inblandade och studenter de senaste åren har jag hört allt från 0- 700 kronor. Har nu satt ett pris på 15 000 för flaket inkl moms och allt och detta gäller Halmstad , vilket jag har 5 mils körsträcka till.  Varberg blir något lägre och Kungsbacka något högre, detta beroende på att traktorerna sörplar i sig massa diesel. Detta innebär ju 500 spänn pp om ni är 30 st på flaket.Detta hoppas jag ni anser överkomligt med tanke på allt jag har att erbjuda. Titta gärna på fliken: Spartips ( Eller hur man får pengar över till flaket) Vidare har jag inget krav på hur lång tid bokningen gäller. Hela min dag är till för just er. I de fall det är möjligt med sk ” fri cruising” är det ordningsmakten eller ni som avgör när det är dags att sluta.

Sök gärna på ” studentflak” på nätet och kolla upp vad de andra har att erbjuda och vad det kostar. Såg på en sida att deras värsta anläggning kostade 15 500 att hyra, och då har jag betydligt kraftfullare grejor än dessa. Kolla även alla villkor och papper ni skall skriva under vid eventuell bokning. Hos mig snackar vi igenom allt utan massa krångel och när vi är nöjda skriver vi ett avtal . Glöm ” borgenärer” och annat trams som andra kräver. Jag har fullt förtroende för er.

Jag läste på andra ” studentflakssidor” där storleken på ljudanläggningen som gick att hyra, beräknades på hur många som var på flaket. Mina grejor är är avsedda att även täcka upp alla de som kommit för att titta på den fantastiska showen och kunna känna samma tryck som vi.

Jag ger er min garanti på att allt skall fungera till er fulla belåtenhet. Det är dock mycket med det tekniska som skall fungera och skulle det strula så att tex musiken havererar så ger jag er halva summan tillbaka.

Då jag kör med det modernaste tänkbara ekipaget vilket servas och underhålls enligt alla konstens regler måste jag ändå nämna  att om det som absolut inte får ske händer, dvs att jag inte kan utföra körningen åt er. ( Haveri, punktering eller trafikolycka ) Då betalas naturligtvis hela summan tillbaka till er. Skammen hade jag fått leva med resten av livet.

Om allt stämmer och man bokar en långväga körning vilket inte är några större problem för mig, måste man ändå beakta att risken för haveri som tex punktering på ekipaget ökar. Detta har aldrig hänt men tycker det är värt att nämnas.

Titta gärna på fliken nyheter för lite nyare bilder och info.

Googla gärna på polisen student eller polisen.se för att se gällande regler för studentflak.

På vissa orter har det börjat talas om att man skall införa krav på att en ” Flakvärd” skall följa med på resan för att öka säkerheten. Om detta krav kommer att ställas ordnar ni med detta. Jag känner mig väldigt säker i det jag gör och har bra koll på allt , och vårt ” kommunikationssystem ” via ljudet funkar kanon. ( Då ni för det mesta sköter musiken med iphonen stänger ni av om ni vill mig något, och vill jag ha er uppmärksamhet sänker jag ljudet.)

Då det ena flaket ( om jag ordnat två flak)  inte körs av mig, krävs det att någon sköter ljudet på detta. Då är det ju väldigt praktiskt om detta görs av flakvärden. Inget märkvärdigt, men han bör ha lite intresse eller musiköra så att det är Lite koll på ljudnivåerna. Jag kommer att instruera den utvalde i detta.