Tänkte här berätta lite om mig och mitt företag Loud N’ Neat. Jag ( Thomas) är alltså en ” ung” grabb i sina bästa år som håller till i Långås vilket ligger ca en mil norr om Falkenberg,  alldeles i motorvägens skugga. Bor på en gård, och har en del potatis och spannmålsodling i ett bolag tillsammans med min gode vän och granne. Jag har även drivit en lackeringsverkstad här på gården, men efter åtskilliga bilar, lastbilar och bussar i nästan 20 års tid kände jag för att ge upp detta och fick en anställning, och kör sedan 2008 lastbil på ett företag som heter Berte Qvarn som tillverkar mjöl som vi kör ut till bagerier, grossister och industrier I hela södra Sverige.

Om jag nu skall komma till ämnet, alltså det här med LJUD så kör vi här en liten bakgrund om detta: Började som många andra i unga dagar med första stereon och efter åren blev det mer och mer watt i grejorna. Tillbringade mycket Av fritiden i verkstaden med att renovera gamla jänkebilar jämte annat och när man tog ut hemmastereon i verkstaden för att få lite underhållning höll inte sakerna i den hårda miljön. Det var väl då intresset för lite tyngre professionelt artilleri föddes. Så vid 18 års åldern byggde jag ihop mitt första ” riktiga” PA bestående av JBL högtalare, LAB slutsteg och en Discomixer. Att man även blev god vän med en viss ”Farbror Ingvar” i grannbyn som hade en firma som sålde sakerna man trånade efter gjorde inte saken bättre. Nu höll grejorna och man kunde även hjälpa andra som behövde lite bra ljud vid festligare tillfällen. Hade glädje av detta i många år och utökade hela tiden bla med ett gammalt hederligt 20 kanalers Soundcraft s1 mixerbord.

Detta med ett riktigt mixerbord innebar att man förutom att spela inspelad musik på fester och tillställningar, även kunde mixa band som behövde hjälp med detta, samt att tillhandahålla dem utrustning. Många tyckte det var skönt att slippa dra med sig massa grejor då de kanske även hade en bit att åka, och då blev mina tjänster uppskattade av både dem och arrangören. Höll på med detta trevliga i några år, men då arbetet i min lackfirma tog mer och mer tid i anspråk avvecklades det Tyvärr med tiden.

Intresset för musik och framförallt tekniken och utrustningen att framföra detta har dock aldrig minskat utan snarare ökat. Ljudanläggningarna har både utökats i antal och storlek och nu talar vi inte om watt längre utan kilowatt, massor med kilowatt!

Då min son tog studenten för några år sedan ville han och klassen att jag skulle köra dem på avslutningen. Detta var ju inga problem då man har traktorer och kärror, så efter några kvällars skruvande och en och annan mild svordom var studentflaket fixat. Kvällen innan undrade de om jag även kunde fixa musik på flaket och med tanke på min stora passion skulle väl detta också gå att ordna. Fick fram lite enklare grejor, och en av grabbarna fixade en generator och så var även detta fixat. Med lite minne av egna erfarenheter i yngre dagar trodde jag inte man fick spela högt inne i stan, så jag tyckte ljudet borde räcka gott och väl.

 

 

Aje 50+Lars studentkortege mm 054

Den stora dagen kom, och det skall erkännas att jag sällan skämts så mycket som att jag som gammal ”ljudräv” nästan hade det ynkligaste ljudet av alla. Allt funkade bra ändå och alla på flaket var mer än nöjda (Kanske även beroende på andra saker än just musiken) . Alla intryck jag fick vid detta tillfälle med dess härliga atmosfär och feststämning gav mig dock en ordentlig kick och bestämde mig för att satsa vidare på bla detta med studentkörningar och att kunna ge andra en upplevelse utöver det vanliga med mitt fantastiska ljud.